Laboratuvarda Aşk – Bilim İnsanları da Aşık Olur!

Laboratuvarda Aşk – Bilim İnsanları da Aşık Olur!

Genelde bilim, duygulara yer bırakmayan ve yalnızca sert gerçeklerin varlığını sürdürdüğü bir yer ve bilim insanı ise kararlarını yalnızca zihni ile veren duygusuz birisi olarak tasvir edilir. Öte yandan Sevgililer Günü haftası hatırına, bilimin yumuşak karnından bahsetmeye karar verdik. Bilime duyulan ortak tutku, kişileri yalnızca profesyonel anlamda değil, aynı zamanda romantik bağlamda da bir araya getirebiliyor ve bilim dünyası bunun örnekleri ile dolu!

Padmanee Sharma ve James P Allison 845378

İlk çiftimiz Texas Üniversitesi MD Anderson Kanser Merkezi’nden William B. Coley ödülü sahibi Profesör Padmanee Sharma ile immünoterapi çalışmaları ile 2018 Nobel Tıp Ödülü sahibi Profesör James P. Allison. İkili, New York’ta bir iş gezisi esnasında tanışıyor ve asıl ilişkileri Pam’in ortaya attığı bir fikri hayata geçirmek için klinikte ve laboratuvarda birlikte hareket ettikleri sırada ilerliyor. Aşklarının kendilerini daha etkili tedavi yöntemleri bulmak ve alanlarında ilerlemek konusunda motive ettiğini söylüyorlar.

Arlene Sharpe Gordon J Freeman 294670

Diğer bir çiftimiz ise Harvard Tıp Fakültesi’nden Profesör Arlene Sharpe ile Profesör Gordon J. Freeman. Henüz Harvard Üniversitesi’nde lisans okurken Almanca dersinde tanışmışlar ve yaz okulunda virüs-konak etkileşimi üzerine araştırma yaparken daha da yakınlaşmışlar. Tamamlayıcı uzmanlık alanları, ikilinin birbirlerine hem destek hem de yoldaş olmalarını sağlamış. Ancak eve fazla iş getirmeden, aile olmanın gerekliliğine odaklanmaya ve laboratuvarda ise bilim adına çok çalışmaya karar vermişler. Birbirinin geç saatlere ve hatta hafta sonları dahil çalışmaya olan arzularını anlayışla karşılamaları da onları iyi birer “takım oyuncusu” kılıyor.

Diana K Morales Juan R Cubillos Rui 8337

Son örnek çiftimiz ise New York Weill Cornall Tıp Fakültesi’nden yardımcı profesörler Diane K. Morales ile Juan R. Cubilos-Ruiz. Farklı alanlarda çalışıyor olmaları, birbirleri ile fikir alışverişleri esnasından işlerine farklı pencereden bakma olanağı sağlıyor. Ortak hedeflere sahip olmak ve bunların üzerine birlikte çalışmanın öneminin yanı sıra, hem bilimde hem de romantik ilişkideki başarının ortak noktası olarak tutku ve sabrın altını çiziyorlar. Çift, bilim için mesai harcamanın yanı sıra kendilerine de zaman ayırmaları gerektiğinin farkındalar. Birlikte yapmaktan en çok keyif aldıkları aktivitelerin başında seyahat etmek, sanat ve müzikle ilgilenmek olduğunu söylüyorlar. Üstelik şimdiye kadarki en beğendikleri gezi, fakültedeki işlerine başlamadan hemen önce Kapadokya’ya gitmek olmuş! Son olarak Deneysel Tıp, Sinirbilim ve İlaç Keşfi Uzmanı Doç. Dr. Oytun Erbaş'ın AŞK'ı anlattığı etkileyici videoyu sizlerle paylaşmak istedik:

* - Ünlüler ve kanserleri

Arthur N. Brodsky, Ph.D.

Love in the Lab: Valentine’s Day with Scientific Couples.

cancerresearch.org 13 Feb 2020

Sağlık ve Mutlulukla Kalın...

Sayfada yer alan yazılar sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Kanser tanısına sahip bir hasta için online muayene randevusu hakkında bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.


İlgili Haberleri


Yaşamın Kimyasal Haritasını Çıkaran Adam: Frederick Sanger ve Genetik Dizilemenin Hikayesi

Yaşamın Kimyasal Haritasını Çıkaran Adam: Frederick Sanger ve Genetik Dizilemenin Hikayesi

Genetik hakkında okuma yapıp da onun adını duymayan yoktur. İki kez Nobel Kimya Ödülü sahibi bir...

Türk Onkologlar, Yeni Tanı 4. Evre Prostat Kanseri için Yol Haritası Belirliyor

Türk Onkologlar, Yeni Tanı 4. Evre Prostat Kanseri için Yol Haritası Belirliyor

Prostat kanseri, erkeklerde en sık rastlanan kanser türlerinden biridir ve her yıl yaklaşık 1.5 milyon insan...

 2023 Nobel Tıp Ödülü – mRNA Aşılarının Gelişimini Mümkün Kılan Keşifler

2023 Nobel Tıp Ödülü – mRNA Aşılarının Gelişimini Mümkün Kılan Keşifler

2023 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü, Katalin Karikó ve Drew Weissman’a, COVID-19'a karşı etkili mRNA aşılarının...

HPV ve Prostat Kanseri – Bilinmeyen Bağlantının Peşindeki Bilim İnsanları

HPV ve Prostat Kanseri – Bilinmeyen Bağlantının Peşindeki Bilim İnsanları

Prostat kanseri, dünya genelinde akciğer kanserinden sonra erkeklerde en yaygın ikinci kanser türüdür. Her yıl Türkiye'de...

Hakkımda

Özgeçmişim, kanser tanı ve tedavisine dair çalışmalarım ve ilgi alanlarım için tıklayın.

Prof. Dr. Mustafa Özdoğan Hakkında